Fotogalerija

Tekmovanje slovenskih godb v Lendavi

Število fotografij: 15
petek 19. in sobota 20. maj 2017

Sprejemi ob zaključku leta

Število fotografij: 7
V predprazničnem času v Občini Lendava že tradicionalno pripravljamo sprejeme, ki so namenjeni oceni dela in sodelovanja, predstavitvi načrtov in projektov za prihodnje, predvsem pa druženju ob prihajajočih praznikih. V tem tednu se je župan s podžupanoma in sodelavci v Mestni hiši srečal s častnimi občani, direktorji javnih zavodov, predsedniki krajevnih skupnosti in predstavniki medijev. Preberite več v novici.

Štorklja Pomurske turistične zveze

Število fotografij: 20
Na srečanju pomurskih turističnih delavcev v Mali Nedelji je Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Štorkljo je prejel mag. Anton Balažek, podelil jo je Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije. Preberite več v novici.

Pričetek veselega decembra

Število fotografij: 33
Preberite več v novici.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Število fotografij: 21
Več v novici.

Obisk ministra Zdravka Počivalška

Število fotografij: 6
Preberite več v novici.

20. občinski praznik

Število fotografij: 20
Preberite več v novici.

Srečanja ob občinskem prazniku

Število fotografij: 8
Preberite več v novici.

Mladi in turizem

Število fotografij: 5
Na razglednem stolpu Vinarium Lendava so se v sklopu praznovanja 20. občinskega praznika na srečanju Mladi in turizem zbrali učenci višjih razredov osnovne šole in dijaki, ki se izobražujejo na področju turizma ter jih to področje zanima. Več o obeležitvi 20. praznika Občine Lendava preberite v novici.

Lendava skozi foto objektiv

Število fotografij: 14
Za uvod v praznovanje jubilejnega praznika Občine Lendava so člani Foto video kluba Lendava v sodelovanju z Galerijo-Muzej Lendava našemu mestu podarili fotografsko razstavo, ki prikazuje mesto in njegov utrip, dogodke, prireditve, srečanja in vse tisto, kar nas dela ponosne, da živimo v Lendavi. Več v novici.

Večer indijske glasbe

Število fotografij: 6
V Centru Bánffy v Lendavi je potekalo glasbeno ustvarjanje s skupino Debalino in instrumentalno udeležbo glasbenikov različnih narodnosti. Dogodek je potekal v organizaciji Veleposlaništva Indije v Ljubljani, Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava in Občine Lendava.

Podelitev priznanja Sejalec 2016

Število fotografij: 40
Utrinki s podelitve priznanja Sejalec 2016. Preberite več v novici.

100.000. obiskovalka stolpa Vinarium Lendava

Število fotografij: 8
Preberite več v novici.

Evropski teden mobilnosti

Število fotografij: 36
Preberite več v novici.

1. obletnica razglednega stolpa Vinarium Lendava

Število fotografij: 52
Več o dogodku preberite v novici.

Bogračfest 2016

Število fotografij: 35
Več o Bogračfestu 2016 preberite v novici.

Mednarodna konferenca EPK- Priložnost za mlade

Število fotografij: 46
Mednarodna konferenca EPK- Priložnost za mlade

Otvoritev razstave 21. LindArta

Število fotografij: 5
Z otvoritvijo razstave del se je v petek zaključilo desetdnevno druženje šestih mladih umetnikov, udeležencev letošnje že 21. mednarodne likovne kolonije LindArt, ki jo organizira Galerija-Muzej Lendava. Preberite več v novici.

Hotiški ribiški dnevi

Število fotografij: 15
Pričeli so se 21. hotiški ribiški dnevi. Poleg kulturnih dogodkov in glasbeno-zabavnega programa, si obiskovalci lahko ogledajo razstavo mednarodne likovne kolonije Življenje ob reki Muri in si s turističnim vlakom ogledajo znamenitosti kraja. Najpomembnejši del prireditve so zagotovo ribe, pripravljene na poseben hotiški način, ki ima več kot stoletno tradicijo. Več o dogodku preberite v novici.

90 let PGD Dolina

Število fotografij: 20
Prostovoljno gasilsko društvo Dolina je svečano obeležilo 90-letnico obstoja in delovanja s svečano sejo in slovesnostjo pri vaško-gasilskem domu v Dolini. Ob tem jubileju je priznanje župana Občine Lendava gasilskemu društvu predal predstavnik Občine Tibor Hebar. Več v novici.

Sprejem dijakov DSŠ Lendava

Število fotografij: 12
Na sprejemu v Mestni hiši so dijaki Dvojezične srednje šole Lendava predstavili svoj tekmovalni projekt, s katerim so se udeležili svetovnega prvenstva RoboCup v Leipzigu. Več v novici.

11. srečanje vasi Gab(e)rje

Število fotografij: 8
Več o srečanju v novici.

25 let samostojnosti

Število fotografij: 19
Več o dogodku preberite med novicami.

Odprtje razstave na razglednem stolpu

Število fotografij: 27
V kupoli razglednega stolpa Vinarium Lendava so odprli razstavo pomurske lončene posode z naslovom Vinogradništvo in kulinarika. Ob tej priložnosti so tudi svečano odkrili simbolno obeležje domicila Evropskega reda vitezov vina, ki je bil podeljen ob otvoritvi razglednega stolpa.

Jubilej Aleksandra Mariča

Število fotografij: 11
Ob praznovanju 70. osebnega jubileja dolgoletnega člana občinskega sveta in predsednika Društva upokojencev Lendava Aleksandra Mariča, se je v Mestni hiši odvil sprejem. Več v novici.

Praznovanje jubileja Ferenca Királya

Število fotografij: 10
Ob praznovanju 80. jubileja Ferenca Királya, akademskega kiparja in častnega občana Občine Lendava, se je odvil sprejem v Mestni hiši. Več v novici.

Ob dnevu hrvaške kulture

Število fotografij: 20
Hrvaško kulturno društvo Pomurje je pripravilo slovesnost s kulturnim programom v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, s čimer je obeležilo dan hrvaške kulture. Slovesnosti so se udeležili gostje, med drugim pooblaščena ministrica veleposlaništva Republike Hrvaške v Sloveniji Božena Leš ter vodja konzularnega oddelka veleposlaništva Bosne in Hercegovine Azra Popović, ki ju je pred dogodkom sprejel župan Občine Lendava mag. Anton Balažek. Več v novici.

Slovenski zajtrk

Število fotografij: 8
Foto: ČD Lendava

Igra svetlobe

Število fotografij: 13
V sklopu Festivala sedmih stolpov - Héttorony Fesztivál 2015 – Lendva je na ogled razstava arhitekta Imreta Makovcza iz zbirke razstavišča Pesti Vigadó iz Budimpešte, ob tem pa dva dni (12. in 13. 11. ob 19. uri) zunanjost gledališke dvorane krasita svetlobna igra in animacija. Foto: Ladislava Hranilović

Na valovih kulture

Število fotografij: 16
Foto: Grad Čakovec/HKD Pomurje

Otvoritev stolpa

Število fotografij: 10
Operacijo delno financira Evropska unija Evropski sklad za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij«, prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«.

Kultura in turizem

Število fotografij: 9
Foto: Mediaspeed

Poletni nogometni festival

Število fotografij: 20
Svet mladih je pripravil Poletni mladinski nogometni festival, na katerem je nastopilo 400 otrok iz petih držav v starostnih kategorijah U11, U13 in U16/17. Foto: Ladislav Solarič

Stolp in zaključna dela

Število fotografij: 20
Dela na razglednem stolpu, ki dobiva končno podobo, gredo h koncu. Otvoritev je predvidena v sklopu tradicionalnih prireditev, med Bogračfestom in Lendavsko trgatvijo, in sicer 2. septembra. Operacijo delno financira Evropska unija Evropski sklad za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij«, prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«.

Hotiški ribiški dnevi

Število fotografij: 18
Od 16. do 18. julija so potekali Hotiški ribiški dnevi, na katerem so obiskovalci lahko okusili ribe, pripravljene na tradicionalen hotiški način, poleg tega pa so se poveselili ob zabavno-glasbenem programu. Foto: TD Hotiza

Razstava LindArt

Število fotografij: 19
Galerija-Muzej Lendava je v ateljeju na Glavni ulici 52 v Lendavi pripravila otvoritev razstave umetniških del, nastalih na 20. mednarodni mladinski likovni koloniji – LindArt. Foto: GML

Podelitev spričeval

Število fotografij: 15
Na DSŠ Lendava so podelili spričevala poklicne mature in zaključnih izpitov ter spričevala splošne mature.

Lokostrelski pokal

Število fotografij: 21
Lokostrelski klub Lendava je organiziral lokostrelsko tekmo za Slovenski tarčni pokal pod pokroviteljstvom Lokostrelske Zveze Slovenije. Fotografije: LK Lendava

Na festivalu

Število fotografij: 17
Predstavitev lendavskih kulturnih društev na Egerszeg festivalu. Foto: HKD Pomurje

Nogometni turnir

Število fotografij: 26
V sklopu projekta CSO4Co, ki se je odvil konec tedna v Lendavi, je potekal nogometni turnir ekip udeležencev iz srbske Rume, hrvaškega Donjeg Vidovca in Goričana, madžarskega Tótszentmártona in domače ekipe iz Lendave. Prvo mesto je osvojila ekipa z Madžarske, druga je bila ekipa z Donjeg Vidovca, tretji pa so bili domačini.

Svečana akademija

Število fotografij: 19
HKD Pomurje je ob 10. obletnici delovanja pripravilo slavnostno akademijo. Foto: HKD Pomurje

Otvoritev Picassa

Število fotografij: 14
Otvoritev razstave »Hommage a Picasso« na lendavskem gradu, ki ponuja izjemno priložnost za vpogled v različna Picassova umetniška obdobja in likovno umetnost 20. stoletja.

Svetovni dan Romov

Število fotografij: 13
Ob svetovnem dnevu Romov se je v Gledališki in koncertni dvorani odvila svečana prireditev v organizaciji osnovnih šol, srednje šole in vrtca, ki so skupaj z romskima društvoma pripravili pester program.

Pirhi, vino in ...

Število fotografij: 28
V prostorih stare Blagovnice so odprli 9. mednarodno razstavo Pirhi, vino in velikonočni izdelki, na kateri je navzoče pozdravil tudi župan in organizatorjem čestital za izvedbo štiridnevne vsebinsko bogate razstave. Ta poteka do 29. marca 2015, na njej pa razstavljajo dela domači in razstavljavci z Madžarske in Hrvaške.

Peta obletnica

Število fotografij: 17
Ob obletnici "Malega doma" so v Domu starejših Lendava pripravili slovesnost s kulturnim programom in razstavo. Podrobneje v novici.

Pustne maske

Število fotografij: 18
Kljub šolskim počitnicam je v Lendavi in okolici bilo organiziranih nekaj pustnih prireditev; po mestu so se sprehodili otroci iz Vrtca Lendava, v Dolini pa so pripravili pustno igro.

Sanacije in gradnja stolpa

Število fotografij: 15
V Gregorčičevi ulici poteka sanacija plazišča s postavitvijo kamnitega zidu, pričela pa se je tudi sanacija cestišča na cesti pod sv. Trojico, zaradi katere je otežen promet v Lendavske gorice, kjer se gradi tudi razgledni stolp. Zbrali smo nekaj utrinkov s treh različnih "gradbišč".

Mladi baletniki

Število fotografij: 18
V Lendavi je med 2. in 4. februarjem 2015 potekalo regijsko in državno tekmovanje mladih slovenskih baletnih plesalcev, ki se ga je udeležilo 51 tekmovalk in tekmovalcev. Več v novici.

Kulturni praznik

Število fotografij: 22
Na lendavskem gradu je potekala slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, ki se je je udeležila tudi slovenska ministrica za kulturo. Letošnja dobitnika priznanj sta Mednarodna mladinska likovna kolonija LindArt in Dvojezična rednja šola Lendava. Obširneje v novici.

Maturantski ples

Število fotografij: 22
Maturantski ples je bil letos prvič organiziran v športni dvorani v sodelovanju s plesno šolo Pingi. V zaključnih oddelkih je letos 69 dijakov, in sicer 25 gimnazijcev, 8 ekonomskih tehnikov, 15 strojnih tehnikov, 7 trgovcev, 5 gastronomov, 6 avtosreviserjev in 3 mehatroniki oparaterji. Foto: DSŠ Lendava

Dvoranski nogometni turnir

Število fotografij: 19
Svet mladih Lendava je pripravil dvodnevni mednarodni mladinski dvoranski nogometni turnir Lendava 2015, ki se ga je udeležilo 300 otrok iz štirih držav. Turnir je potekal v dvorani DSŠ Lendava v štirih starostnih kategorijah; U10, U12, U14 in U16.

100 let Katarine Jakab

Število fotografij: 10
V Domu starejših Lendava so proslavili 100. rojstni dan Katarine Jakab. Ob tej priložnosti so slavljenki zapeli zaposleni in uporabniki doma. Katarino je obiskal tudi podžupan Stanislav Gjerkeš ter ji zaželel, da bi ji služilo predvsem zdravje. Več v novici.

Decembrska idila

Število fotografij: 20
Zadnji mesec v letu je čas prazničnih luči, zimske idile in utrinkov iz narave, ki jih je v svoj objektiv ujel fotograf Tomaž Galič.

Božiček obdaril otroke

Število fotografij: 15
V Božično deželo je končno prispel Božiček, ki je obdaroval otroke, ti so mu pa zapeli nekaj pesmic.

Vozi nas vlak v daljave ...

Število fotografij: 22
V soboto, 20. decembra, je pričel voziti potniški vlak na relaciji Čakovec - Mursko Središče - Lendava. Vlak bo odslej vozil vsako soboto, dopoldne in popoldne.

Otvoritev mostu

Število fotografij: 18
S krajšo slovesnostjo, na kateri so nastopili učenci DOŠ Genterovci, je župan skupaj s predsednikoma KS Genterovci in Radmožanci odprl novi most med obema naseljema, ki je bil neprevozen za promet od 15. avgusta naprej. Več v novici.

Otvoritev Božične dežele

Število fotografij: 18
Turistična zveza Lendava vabi je soorganizator Božične dežele, katere otvoritev je potekala minulo soboto. Otroke je zabaval božičkov škrat, nastopila pa sta otroški pevski zbor in KPZ Vita. Podrobnejši program Božične dežele, ki bo potekala ob koncih tedna, najdete tukaj.

Božični bazar

Število fotografij: 20
V soboto, 6. decembra, se je pred hotelom Elizabeta na stojnicah odvil Božični bazar s ponudbo dobrot ter različnih prazničnih izdelkov.

Otroci okrasili smreke

Število fotografij: 23
Otroci iz Vrtca Lendava in šolarji Dvojezične osnovne šole I Lendava ter Dvojezične osnovne šole II Lendava so tudi letos izdelali praznične okraske za smreke, s katerimi bodo prispevali k lepšemu videzu mesta, predvsem pa pričarali praznično vzdušje.

10. Katarinin sejem

Število fotografij: 24
Na trgu pred cerkvijo Sv. Katarine se je odvil Katarinin sejem, ki je v Lendavi in okolici že od nekdaj veljal za pomemben praznik, ko so organizirali velike sejme oziroma proščenja. Več v novici.

20 let delovanja

Število fotografij: 17
Dom starejših Lendava je 20-letnico delovanja proslavil s kulturnim programom v Gledališki in koncertni dvorani. Več o tem.

Obnove in dela v občini

Število fotografij: 15
Na območju občine Lendava potekajo dela; večina teh je sanacijskih del po septembrskih poplavah, ena večjih naložb pa je projekt ureditve Kidričeve ulice, kjer se od oktobra naprej prenavlja celotna infrastruktura. Več v novici.

Mladinska liga prvakov

Število fotografij: 6
Tekma mladinske ekipe NK Maribor in Chelsea, ki se je končala z izidom 0:7. Vir fotografij: NK Maribor

XVIII. občinski praznik

Število fotografij: 28
28. oktobra obeležujemo občinski praznik, ob tej priložnosti je v sinagogi potekala slovesnost s podelitvijo občinskih in drugih priznanj. Obširneje v novici.

Ob prenovi šole

Število fotografij: 22
V četrtek popolne je potekala slovesnost ob prenovi Dvojezične osnovne šole Genterovci; na slovesnosti je poleg ravnateljice genterovske šole in lendavskega župana spregovorila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. V kulturnem programu so nastopili učenci DOŠ Genterovci.

Otroci "zasedli" cesto

Število fotografij: 19
V sklopu Evropskega tedna mobilnosti so v petek cesto pred Mestno hišo v Lendavi zasedli otroci in z risanjem opozarjali na posledice vožnje z avtomobilom.

Na pomoč tudi vojska

Število fotografij: 26
Potem ko so padavine in narasle vode v soboto in nedeljo povzročile veliko težav, se razmere počasi stabilizirajo, kljub temu je še zmeraj hudo v Mostju, na Benici, Hotizi, v Gaberju in na Kolodvorski ulici v Lendavi so ekipe v pripravljenosti, na terenu pomaga tudi vojska. Več v novici.

Poplave in narasle vode

Število fotografij: 13
Območje občine Lendava so prizadele poplave in posledice narasle vode. Več v novici.

Kulturna dediščina v pesmi in plesu

Število fotografij: 10
Avtor: Tomaž Galič

Lendavska trgatev 2014 - povorka

Število fotografij: 20
V soboto, 6. septembra, se je odvila tradicionalna Lendavska trgatev. Na povorki se je predstavilo nekaj več kot 21 društev in krajevnih skupnosti, nato je sledila predstavitev društev v pesmi in plesu.

Prvi šolski dan

Število fotografij: 21
Prvi šolski dan so učenci in učitelji ter strokovno osebje Dvojezične osnovne šole II pričakali v prenovljeni šoli na Mohorjevi ulici, na DOŠ I Lendava so popoldne sprejeli prvošolce, V DOŠ Genterovci je učence ob prvem dnevu šole razveselil klovn.

Bogračfest 2014

Število fotografij: 26
Bogračfest 2014 v svetovni prestolnici bograča skozi objektiv Tomaža Galiča.

Prihodnost je v turizmu

Število fotografij: 23
V sklopu razvojne konference, ki so se je udeležili sodelujoči z Madžarske, Hrvaške, Avstrije in Slovenije, so potekali nagovori in razmišljanja o inovativnih pristopih in strategijah razvoja turizma.

Otvoritev kolesarskega centra

Število fotografij: 26
V soboto smo odprli Kolesarski center Murania v Čentibi. Pričelo se je s pohodništvom, kolesarjenjem, jadranjem, nadaljevalo pa s krajšo otvoritveno slovesnostjo, predstavitvijo društev in klubov, nogometno tekmo, testiranjem koles, manjkalo pa ni niti zabave. Podrobneje v novici.

Sprehod po prostorih Muranie

Število fotografij: 13
Fotograf Tomaž Galič se je z objektivom sprehodil po Kolesarskem centru Murania tik pred otvoritvijo.

Podelitev spričeval na DSŠ Lendava

Število fotografij: 17
Galerija s podelitve spričeval poklicne mature in zaključnih izpitov ter splošne mature.

Balet pod zvezdami

Število fotografij: 17
Odlično sodelovanje Društva baletnih umetnikov Slovenije in Zavoda za kulturo in promocijo Lendava in seveda zanimiv ambient gledališke in koncertne dvorane sta pred tremi leti razvili idejo o popolnoma izvirni predstavi, ki se je odvijala na letnem odru oziroma na notranjem delu odra, vendar obrnjeno navzven, tako da so bili gledalci nameščeni v zunanjem avditoriju. Tokratna prireditev, lahko rečemo že kar tradicionalni Balet pod zvezdami, je bil sestavljen iz klasičnih in sodobnih baletnih koreografij, ki navdušujejo s svojo izvirnostjo. Zaplesali so plesalci člani Društva baletnih umetnikov Slovenije. Avtor fotografij: Tomaž Galič

Slovesnost ob dnevu državnosti

Število fotografij: 15
Občina Lendava je skupaj z Zavodom za kulturo in promocijo Lendava pripravila slovesnost ob dnevu državnosti, ki je potekala na letnem odru gledališke in koncertne dvorane. S tem smo obeležili 25. junij dan državnosti, ko so se na ta dan pred 23. leti uresničile sanje slovenskega naroda po samostojni državi.

Skupna seja Občine Lendava in Budavára

Število fotografij: 6
V Lendavi je bila skupna seja Občinskega sveta Občine Lendava in Občinskega sveta samouprave Budavár, I. okrožja Budimpešte. Lokalni skupnosti sta pobrateni od leta 2006, sodelovanje pa je plodno zlasti na področju kulturne izmenjave in turistične promocije.

Ob tednu ljubiteljske kulture

Število fotografij: 14
Slovesno zasaditev drevesa so popestrili nastopi in predstavitve kulturnih društev z lendavskega območja. Namen tedna ljubiteljske kulture, ki traja od 15. do 22. junija po vsej Sloveniji, je prav predstavitev vseh, ki svoj prosti čas in energijo namenjajo ljubiteljski kulturi, in jim omogočiti večjo prepoznavnost in priznanje v družbi.

Sprejem dijakov

Število fotografij: 15
Kot vsako leto smo tudi tokrat v Mestni hiši pripravili sprejem za najbolj uspešne učence v devetih letih osnovnošolskega šolanja in odličnih učencev v času izobraževanja na Glasbeni šoli Lendava. Več si preberite tukaj.

Daihen Varstroj odprl vrata

Število fotografij: 20
Na sedežu podjetja so slavnostno odprli Daihen Varstroj, potem ko je februarja letos japonska korporacija kupila večinski delež v lendavskem podjetju. Slovesnost sovpada s 50. obletnico delovanja Varstroja kot največjega proizvajalca varilne opreme pri nas, cilj novega lastnika Daihen Varstroj pa je postati eno vodilnih podjetij na svetu na področju varilstva. Koroporacija Daihen letno ustvari 1 milijardo dolarjev prihodkov in je prisotna predvsem na trgih Japonske, Tajske in Kitajske. Z vstopom v Varstroj tako korporacija s sedežem v Osaki dobiva razvojno-proizvodni center za Evropo. Preberite več...

Otvoritev razstave Francisca de Goye

Število fotografij: 5
Na lendavskem gradu so slavnostno odprli razstavo španskega umetnika Francisca de Goye na lendavskem gradu, ki bo na ogled do 30. septembra. Gre za razstavo grafik iz cikla Los Caprichos (Domislice), kar je izjemna čast za Lendavo in njene prebivalce ter tudi potrditev, da projekt »Velikani svetovne umetnosti na lendavskem gradu« živi in privlači tako domačine kot tudi turiste.

Obisk nadžupana Budimpešte

Število fotografij: 7
Na povabilo lendavskega župana se je v Lendavi mudil nadžupan Budimpešte István Tarlós, ki se je srečal tudi s predstavniki madžarske narodnostne skupnosti. Več o dogodku.

Otvoritev razstave v Budimpešti

Število fotografij: 7
V budimpeštanski galeriji je bila otvoritev spominske razstave lendavskega akademskega slikarja in grafika Štefana Galiča. Več...

Predstavili štipendijsko shemo

Število fotografij: 7
Dvojezična srednja šola Lendava, 9. maj 2014

Rušitvena dela v nekdanji opekarni

Število fotografij: 13
Na območju nekdanje opekarne v Dolgi vasi so se te dni začela rušitvena dela, ki potekajo v skladu z rušitvenim načrtom in pridobljenim gradbenim dovoljenjem. Več v novici.

Obeležili 70. obletnico izgona Judov

Število fotografij: 13
70. obletnico izgona Judov smo v Lendavi počastili s komemoracijo na judovskem pokopališču in z odkritjem spominske plošče na sinagogi. Več o dogodku.

Otroci pojo in mlada grla

Število fotografij: 7
Z območnega srečanja otroških in mladinskih pevskih zborov v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.